Indelingen Najaarscompetitie 2019

Gepubliceerd op 8 augustus 2019

De NTTB heeft de indelingen bekend gemaakt voor de Najaarscompetitie 2019. De senioren gaan van start m.i.v. Maandag 9 September en de jeugdteams spelen hun eerste wedstrijd op Zaterdag 7 September.

Senioren :

TVS 1 : 2e klasse E - Almeerspin 4, Laren 1, Hoogland 3, V.T.V. 5 en S.V.E. 10

TVS 2 : 3e klasse A - Overhees 1, H.T.V. 1, Woerden 4, Vlug en Vaardig 2 en H.T.T.C. 5

TVS 3 : 5e klasse F - T.O.V.O. 1, Otio 4, Hoogland 6, Vlug en Vaardig 6 en H.T.T.C. 8

TVS 4 : 5e klasse C - U.T.T.C. 7, V.T.V. 10, Maarssen 4, Otio 3 en Gispen 5

Senioren (duo) :

TVS 1 : 2e klasse D - Almeerspin 1, Over ‘t Net 2, Hilversum 2, S.V.E. 5 en ONI 1

Jeugd :

TVS 1 : 6e klasse C - Shot 5, U.T.T.C. 2, V.T.V. 4 en S.V.E. 5

TVS 2 : 6e klasse B - T.V.P. 1, ZETA 1, Over ‘t Net 2, H.T.T.C. 3 en Huizen 2


TVS sluit seizoen af met “Ouder-Kind” toernooi voor de Jeugd

Gepubliceerd op 17 juli 2019

Maandag 15 juli j.l. werd het tafeltennisseizoen afgesloten door T.V.S. met een “Ouder-Kind” toernooi. Voor dit toernooi, dat voor de eerste keer werd georganiseerd, was de belangstelling van de ouders goed om samen met hun kind een sportieve strijd aan te gaan met de andere T.V.S.-ers. De 12 teams werkten in een dubbelspel een vijftal ronden af volgens het zgn. Zwitsers systeem. Elke wedstrijd duurde twee games waarbij het opviel dat van de 30 wedstrijden er slechts 4 in een gelijkspel eindigden. Om de ouders het iets gemakkelijker te maken moesten de kinderen met een “plankje” spelen en konden ze zelf het batje van hun kind ter hand nemen. Hoewel het in het begin voor de meesten nog wat onwennig voelde aan de ouders kant, kon worden vastgesteld dat er tegen het einde van het toernooi toch door de meesten al wat vordering was gemaakt en er al diverse leuke rally’s op de tafel werden gelegd.

Alvorens de uitslag bekend gemaakt kon worden werd Lars van Bruchem, die vanwege een blessure niet mee kon spelen, gehuldigd omdat hij jeugdspeler van het jaar was geworden. Lars kreeg de bijbehorende bekers overhandigd.

De winnaars van het “Ouder-Kind” toernooi waren geworden Mark en vader Hartog die ongeslagen bleven, de tweede plaats was voor Emiel en vader Lagerweij terwijl op de derde plaats het team van Mart en vader Hek eindigde. De poedelprijs ging naar Jip en vader Sluijter die niet tot winst wisten te komen. Voor alle winnaars was er een “lekkere” prijs.

De volledige eindstand was :

 1. Mark en vader Hartog

 2. Emiel en vader Lagerweij

 3. Mart en vader Hek

 4. Hendrik en vader Kroon

 5. HarmJan en vader van den Herik

 6. Tim en vader van Viegen

 7. Rowan en vader Duinkerke

 8. Idelette en trainer Hans

 9. Joelle en moeder Bochem

 10. Ruben en vader Spruijt

 11. Sven en vader Bochem

 12. Jip en vader Sluijter 

Voor de senioren stond op deze avond ter afsluiting van het seizoen een barbecue op het programma en onder het genot van een stukje vlees en een drankje passeerden alle hoogte- en dieptepunten van het afgelopen seizoen de revue. Ook de overige sporten zoals modelvliegen, darten en wielrennen, de Cees Bol fanclub kreeg er deze avond weer een paar leden bij, kwamen aan bod. Tevens bleek dat sommige deelnemers aan de TVS tourpoule deze dag goed “geboerd” hadden.

De barbecue was weer uitstekend verzorgd door het team van de Breehoek en iedereen kon met een tevreden gevoel de vakantie periode ingaan. 

Op Maandag 2 September gaan we weer van start en beginnen dan meteen met het “Openingstoernooi” ter voorbereiding op de competitie die voor de Jeugd begint op Zaterdag 7 September en voor de Senioren op Maandag 9 September.

tvs.png

Speler van het Jaar - seizoen 2018 / 2019

Gepubliceerd op 16 juli 2019

Eindstand Senioren :

 1. Jan van de Beek

 2. Bart van Vugt

 3. Rein Schellingerhout

 4. Serge Hoek

 5. Gerrit Barten

 6. Erwin Oussoren

 7. Erik Valkenburg

 8. Nico Wallet

 9. Hans Mark

 10. Andre Opendorp

 11. Dennis Wijsbeek

 12. Adriaan Timmer

 13. Evert van de Beek

 14. Gerard van Deelen

 15. Willem Verwoerd

 16. Joost Corbijn

 17. Edwin Vetkamp

 18. Mike Opendorp

 19. Geurt Geurtsen

vervolg Eindstand Senioren :

20. Niek Wisse

21. Erwin Voortman

22. Ellard de Voogd

23. Aris van Viegen

24. Niels Harinck

25. Gerard van Viegen

26. Erik van de Wetering

27. Leen van de Wetering

28. Martin Veenendaal

29. Bas van Toor

30. Kees van den Brink

31. Ab Vetkamp

32. Albert Adriaansz

33. Gerben van Setten

34. Bart van Viegen

Eindstand Jeugd :

 1. Lars van Bruchem

 2. HarmJan van den Herik

 3. Mark Duinkerke

 4. Tim van Viegen

 5. Emiel Lagerweij

 6. Justin Legemaat

 7. Ruben van de Velde

 8. Joelle Bochem

 9. Jip Sluijter

 10. Mark Hartog

 11. Idelette Legemaat

 12. Sven Bochem

 13. Hendrik Kroon

 14. Ruben Spruijt

 15. Rowan Duinkerke

 16. Mart Hek

 17. Thijn de Koning

 18. Duncan van Galen

Jan van de Beek

Jan van de Beek

tvs.png
Lars van Bruchem

Lars van Bruchem


Hans Mark en HarmJan van den Herik winnaars op Afsluitingstoernooi.

Gepubliceerd op 9 juli 2019

Op Maandag 8 juli jl. gingen de T.V.S.-ers voor de laatste keer dit seizoen de strijd met elkaar aan tijdens het zgn. “Afsluitingstoernooi”. Op dit toernooi, welke het laatste was van het “Van Braak Accountants” toernooicircuit, werd zowel door de jeugd als de senioren in een drietal hoofdronden gestreden om de punten. De drie hoofdronden die werden gespeeld, waarin een knock-out systeem werd gehanteerd, bestonden uit achtereenvolgens een dubbelspel, enkelspel en een dubbelspel met handicap. De verliezers ronde bestond telkens uit het spel “Rond de tafel” en het met 3- of 4-tallen “dubbelen” op een verlengde tafel hetgeen de nodige concentratie en slimheid vereiste.

Bij de jeugd ging elke game gewoon tot de 11 punten en de eerste hoofdronde, het dubbelspel, werd gewonnen door Mark Hartog en Joelle Bochem. De enkelspel ronde werd gewonnen door titelverdediger HarmJan van den Herik die in de finale te sterk was voor Ruben Spruijt. In de dubbelspel ronde met handicap speelde de hoogst genoteerde speler telkens met een “plankje” en daar hadden sommigen het nog wel moeilijk mee. Uiteindelijk ging de overwinning naar het duo Mark Duinkerke en Tim van Viegen. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld en de punten opgeteld kon de einduitslag worden bekend gemaakt. De eerste prijs was voor HarmJan van den Herik, op de tweede plaats eindigde Mark Hartog en Mark Duinkerke legde beslag op de derde plaats. Alle prijswinnaars ontvingen een standaard.

Bij de senioren werd hetzelfde scenario gevolgd alleen gingen hier de games tot de 15 punten. Het dubbelspel werd gewonnen door de combinatie Hans Mark en Erik van de Wetering en de enkelspel ronde schreef Jan van de Beek op zijn naam door in de finale van Hans Mark te winnen. De dubbelspel ronde met handicap werd gewonnen door het duo Hans Mark / Dennis Wijsbeek. Nadat alle punten waren geteld bleek dat de overwinning ging naar Hans Mark, op de tweede plaats eindigde Jan van de Beek en Dennis Wijsbeek legde beslag op de derde plaats. Alle winnaars ontvingen een waardebon.

Tot slot van de prijsuitreiking werd bekend gemaakt wie de T.V.S. “speler van het jaar” was geworden bij de Senioren en het was Jan van de Beek die de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. De winnaar bij de jeugd wordt op Maandag 15 Juli bekend gemaakt als het seizoen wordt afgesloten met het “Ouder-Kind” toernooi.

Ook in het nieuwe seizoen, 2019/2020, zal Van Braak Accountants weer zijn naam verbinden aan het toernooicircuit, het spreekt vanzelf dat T.V.S. zeer content is met deze sponsoring.

Het nieuw seizoen van T.V.S. gaat weer van start op Maandag 2 September dan worden alle (jeugd)leden weer verwacht en natuurlijk zijn ook andere belangstellenden uiteraard van harte welkom om eens te komen kennismaken met de tafeltennissport. 

Eindstand Senioren :

 1. Hans Mark

 2. Jan van de Beek

 3. Dennis Wijsbeek

 4. Erik van de Wetering

 5. Gerrit Barten

 6. Erwin Oussoren

 7. Willem Verwoerd

 8. Serge Hoek

 9. Ellard de Voogd

 10. Kees van den Brink

 11. Bart van Vugt

 12. Rein Schellingerhout

 13. Aris van Viegen

 14. Andre Opendorp

 15. Erik Valkenburg

 16. Leen van de Wetering

 17. Mike Opendorp

 18. Nico Wallet

Eindstand Jeugd :

 1. HarmJan van den Herik

 2. Mark Hartog

 3. Mark Duinkerke

 4. Ruben Spruijt

 5. Ruben van de Velde

 6. Hendrik Kroon

 7. Tim van Viegen

 8. Mart Hek

 9. Joelle Bochem

 10. Rowan Duinkerke

 11. Sven Bochem

 12. Emiel Lagerweij

 13. Idelette Legemaat

 14. Jip Sluijter

 15. Justin legemaat

 16. Thijn de Koning

vanbraak.png

HarmJan van den Herik en Hans Mark eindigen op de hoogste trede van de Laddercompetitie seizoen 2018/2019.

Gepubliceerd op 25 Juni 2019

Maandag 24 Juni jl. werd onder tropische omstandigheden de laatste “Ladderavond” van het seizoen gehouden. Dit weerhield de Jeugd niet om bijna voltallig de strijd met elkaar aan te gaan, maar bij de Senioren werd duidelijk de strijd tegen de weergoden verloren en verkoos menigeen een verblijf in de achtertuin met af en toe een duikeling in het zwembad boven een mogelijke duikeling op de Ladder.

Na drie overwinningen op rij legde HarmJan van den Herik beslag op de eerste plaats in de eindstand. Ook Mark Hartog deed goede zaken op de slotavond want na drie achtereenvolgende zege’s klom hij van de 8ste naar de 2e plaats. Ook Emiel Lagerweij kwam, ondanks een nederlaag, weer op een 4e plaats binnen in de top-5. Uit deze top-5 verdwenen Tim van Viegen (van 3 naar 6) en Joelle Bochem (van 5 naar 7) zij wonnen beiden een wedstrijd op deze avond. Ook Hendrik Kroon boekte grote winst en klom van de 16e naar de 8e plaats. Nieuwkomers Mart Hek en Ducan van Galen besloten hun eerste Ladderavond met een 15e en resp. 17e plaats.

Bij de Senioren waren slechts 9 deelnemende spelers aanwezig die toch nog de enigszins meevallende hitte in de zaal trotseerden. Hans Mark profiteerde optimaal van de late binnenkomst van Jan van de Beek en pakte met drie overwinningen de eindwinst in de Laddercompetitie. Ook Erik Valkenburg kende een goede avond want drie zege’s op rij deden hem stijgen van de 14e naar de 2e plaats. Ook nieuw in de top-5 kwam Erwin Oussoren hij steeg van plaats 6 naar plaats 3. Helaas was er een degradatie naar de B-groep voor Geurt Geurtsen doordat hij afwezig was deze avond, zijn plaats in de A-groep wordt ingenomen door Ellard de Voogd die profiteerde van het feit dat hij de enige aanwezige was van de B-groep.

EINDSTAND SENIOREN GROEP A :

 1. Hans Mark

 2. Erik Valkenburg

 3. Erwin Oussoren

 4. Jan van de Beek

 5. Rein Schellingerhout

 6. Gerrit Barten

 7. Dennis Wijsbeek

 8. Serge Hoek

 9. Bart van Vugt

 10. Nico Wallet

 11. Adriaan Timmer

 12. Andre Opendorp

 13. Wilco Nieuwenhuizen

 14. Ellard de Voogd

EINDSTAND SENIOREN GROEP B :

 1. Geurt Geurtsen

 2. Niek Wisse

 3. Willem Verwoerd

 4. Niels Harinck

 5. Evert van de Beek

 6. Leen van de Wetering

 7. Aris van Viegen

 8. Joost Corbijn

 9. Martin Veenendaal

 10. Mike Opendorp

 11. Gerard van Deelen

 12. Kees van den Brink

 13. Bas van Toor

 14. Albert Adriaansz

 15. Ab Vetkamp

 16. Edwin Vetkamp

 17. Gerben van Setten

 18. Bart van Viegen

 19. Gerard van Viegen

 20. John de Weerdt

EINDSTAND JEUGD :

 1. HarmJan van den Herik

 2. Mark Hartog

 3. Lars van Bruchem

 4. Emiel Lagerweij

 5. Mark Duinkerke

 6. Tim van Viegen

 7. Joelle Bochem

 8. Hendrik Kroon

 9. Ruben van de Velde

 10. Ruben Spruijt

 11. Justin Legemaat

 12. Rowan Duinkerke

 13. Jip Sluijter

 14. Sven Bochem

 15. Mart Hek

 16. Idelette Legemaat

 17. Duncan van Galen

 18. Tijn de Koning

tvs.png
tvsladmei2.jpg
tvs.png

Vooraankondiging 3e TVS “Invite” toernooi.

Gepubliceerd op 21 Juni 2019

In navolging van de succesvol verlopen eerste twee edities zullen wij op Zaterdag 7 December 2019 voor de derde keer dit toernooi organiseren. Er kunnen maximaal 48 spelers deelnemen, die ingedeeld worden in vier groepen van 12 spelers. Binnen elke groep wordt dan gespeeld in twee poule’s van 6 spelers.

Inschrijven kan tot uiterlijk Vrijdag 22 November maar zal sluiten als het aantal van 48 spelers eerder is bereikt, dus VOL = VOL.

De indeling van de diverse groepen zal bepaald worden aan de hand van de NTTB-rating d.d. 2 December. Elke deelnemer speelt minimaal 6- en maximaal 7 wedstrijden.

Hoe ziet de planning er uit op de toernooidag Zaterdag 7 December :

11.00 uur zaal open voor aanmelden en betalen, waarna gelegenheid tot inspelen. (deelname aan het toernooi kost 5 Euro p.p. (incl. gratis koffie/thee bij aankomst) Ook bestaat de mogelijkheid om na afloop van het toernooi deel te nemen aan een Stamppot buffet, de kosten hiervoor zijn 15 Euro p.p. (excl. drankjes)

12.00 uur start van de eerste poulewedstrijden

16.00 uur start plaatsingswedstrijden en kruisfinales

Aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden (er zijn 3 prijzen per groep)

vanaf ca. 18.00 uur Stamppot buffet

TVS “Invite” toernooi 2018

TVS “Invite” toernooi 2018

tvsinv2.jpg
top 3 groep A 2018

top 3 groep A 2018


Erik van de Wetering en Mark Duinkerke winnaars op Dubbeltoernooi

Gepubliceerd op 4 Juni 2019

Op Maandag 3 juni jl. werd er een “Dubbeltoernooi” gehouden dat deel uitmaakt van het Van Braak Accountants toernooicircuit. Naast de eer van de overwinning en de dagprijzen waren er ook nog punten te verdienen voor de titel Speler van het Jaar. Zowel door de Jeugd als door de Senioren werden eerst een aantal rondes gespeeld, om twee gewonnen games, alvorens te komen tot de beslissende finale ronde waarin werd gespeeld volgens het best of five principe (senioren). Na elke speelronde vond er volgens schema een verschuiving plaats waardoor er teams ontstonden in een nieuwe samenstelling.

Bij de jeugd was de opkomst uitstekend want behalve een drietal dat de Avondvierdaagse liep was iedereen verder aanwezig en dat zorgde voor een spannende strijd. In de tweede ronde verloor titelverdediger HarmJan van den Herik aan de zijde van Mart Hek verrassend met 2-1 van Emiel Lagerweij en Mark Hartog. In de beslissende ronde verdedigde Mark Duinkerke de koppositie en door samen met Emiel met 2-0 te winnen van het duo HarmJan / Jip Sluijter pakte Mark Duinkerke de toernooiwinst en de gouden medaille. De tweede plaats was voor Mark Hartog met slechts een punt achterstand, hij kreeg de zilveren medaille omgehangen. De bronzen medaille was voor Ruben Spruijt.

Bij de senioren was de opkomst iets lager dan vorig jaar mede doordat er een aantal spelers al van een welverdiende vakantie genoten. Titelverdediger Hans Mark begon in de eerste ronde met een 2-1 nederlaag want aan de zijde van Leen van de Wetering werd er verloren van Erik Valkenburg en Erik van de Wetering. Ook Jan van de Beek leed in de derde ronde zijn eerste nederlaag want samen met Serge Hoek dolf hij met 2-1 het onderspit tegen Hans en Erik V. In de finale ronde wonnen Erik van de W. en Adriaan Timmer overtuigend met 3-0 van Serge en Ellard de Voogd hetgeen voor Erik van de W. de toernooiwinst betekende. Adriaan passeerde met deze zege Serge en pakte de tweede plaats. Bart van Vugt legde beslag op de derde plaats door samen met Hans met 3-1 te winnen van het duo Jan / Erwin Oussoren. Alle winnaars ontvingen een kado bon.

Het laatste toernooi van het Van Braak Accountants toernooi circuit (het “Afsluitingstoernooi”) zal plaatsvinden op Maandag 8 Juli.

vanbraak.png
tvsdubversch.jpg
tvs.png

EINDUITSLAG SENIOREN :

 1. Erik van de Wetering

 2. Adriaan Timmer

 3. Bart van Vugt

 4. Hans Mark

 5. Mike Opendorp

 6. Serge Hoek

 7. Ellard de Voogd

 8. Erwin Oussoren

 9. Jan van de Beek

 10. Nico Wallet

 11. Erik Valkenburg

 12. Leen van de Wetering

 13. Kees van den Brink

EINDUITSLAG JEUGD :

 1. Mark Duinkerke

 2. Mark Hartog

 3. Ruben Spruijt

 4. Hendrik Kroon

 5. Lars van Bruchem

 6. Mart Hek

 7. HarmJan van den Herik

 8. Idelette Legemaat

 9. Ruben van de Velde

 10. Emiel Lagerweij

 11. Jip Sluijter

 12. Rowan Duinkerke

 13. Thijn de Koning

 14. Justin Legemaat


Hergebruik van oude rubbers

Gepubliceerd op 02 April 2019

Senioren spelers die nieuwe rubbers aanschaffen worden verzocht om de oude rubbers in te leveren bij Hans Mark, hij kan ze dan weer recyclen voor hergebruik bij de zgn. clubbatjes.

Ook zijn er nog steeds goede beginners batjes verkrijgbaar voor de Jeugdspelers.

Ze zijn te koop voor 40 Euro per stuk (inclusief een goede beschermhoes).

Vraag er naar aan de jeugdtrainers Jan, Hans en Geurt

istockphoto-460449367-612x612.jpg

 
Schermafbeelding 2019-04-11 om 21.14.50.png

Gratis sportspreekuur voor TVS leden

Gepubliceerd op 02 April 2019

TTCS - Therapie en Trainingscentrum Scherpenzeel

Snel en deskundige fysiotherapie voor spelers met blessures.

Leden van T.V.S. die te maken hebben (of krijgen) met een blessure kunnen met ingang van heden voor behandeling terecht in de E.H.B.O. kamer van "de Breehoek".

Daar zal iedere Maandag en Woensdag iemand van TTCS aanwezig zijn op het sportspreekuur dat wordt gehouden van 18.00 tot 19.00 uur.